Víš co jíš

There are 21 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Main definition
kulinární
Kulinární vlastnosti = vlastnosti při přípravě pokrmů, při vaření.
Počet zobrazení - 1553
kultivary
Kultivary jsou vyšlechtěné odrůdy užitkových rostlin.
Počet zobrazení - 605
kurdějím
Kurděje je onemocnění vyvolané úplným chyběním vitaminu C v těle. Projevuje se krvácením z dásní, pod kůži, zvýšenou náchylností k infekcím a vypadáváním zubů. Dnes je již velmi vzácné, v historii bylo časté třeba u námořníků – neměli s sebou na moři žádné ovoce a zeleninu, které jsou zdrojem vitaminu C.
Počet zobrazení - 1452
kvalitní tuky
Ideální jsou za studena lisované rostlinné oleje přidané do jídla či salátu až po skončení tepelné úpravy.
květního nektaru
Květní nektar je sladká šťáva obsažená v květech.
kyselina chlorgenová
Kyselina chlorgenová je látka se silnými antioxidačními účinky.