Víš co jíš
There are 21 entries in this glossary.Glossaries
Term | Main definition |
---|---|
kulinární |
Kulinární vlastnosti = vlastnosti při přípravě pokrmů, při vaření.
Počet zobrazení - 1553
|
kultivary |
Kultivary jsou vyšlechtěné odrůdy užitkových rostlin.
Počet zobrazení - 605
|
kurdějím |
Kurděje je onemocnění vyvolané úplným chyběním vitaminu C v těle. Projevuje se krvácením z dásní, pod kůži, zvýšenou náchylností k infekcím a vypadáváním zubů. Dnes je již velmi vzácné, v historii bylo časté třeba u námořníků – neměli s sebou na moři žádné ovoce a zeleninu, které jsou zdrojem vitaminu C.
Počet zobrazení - 1452
|
kvalitní tuky |
Ideální jsou za studena lisované rostlinné oleje přidané do jídla či salátu až po skončení tepelné úpravy.
|
květního nektaru |
Květní nektar je sladká šťáva obsažená v květech.
|
kyselina chlorgenová |
Kyselina chlorgenová je látka se silnými antioxidačními účinky.
|