Správné skladování potravin

Každá potravina má své místo

O tom, kde je vhodné skladovat různé druhy potravin a surovin, aby si zachovaly co nejdéle svou jakost a nedošlo k jejich zkažení.

Každá potravinaskladovani potravin vyžaduje trochu jiné podmínky pro skladování, aby si zachovala svou jakost a aby se zabránilo jejímu zkažení. Tradičně se sklady potravin s ohledem na mikroklimatické podmínky (teplota a vlhkost vzduchu) dělí do 4 kategorií: suché, chladné, chlazené a mrazící.

Číst dál...

Zásady správného skladování potravin

Hlavní zásady správného skladování potravin.

Při skladování potravin se vždy musíme řídit několika základními zásadami:mleko

  • potraviny skladovat tak, jak uvádí výrobce na obale potraviny (v suchu, chladu apod.); je třeba používat vhodné obaly - nenechávat například čerstvé pečivo dlouhodobě v mikroténovém sáčku. Vhodné je vakuové uchovávání potravin, které zabrání u aromatických potravin načichnutí a udrží déle čerstvé ovoce, zeleninu nebo maso;

Číst dál...

Ministerstvo zemědělství logo
ÚZEI
Ministerstvo zdravotnictví logo

Webová stránka je realizována v rámci plnění dotačního programu MZ ČR „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví 2013“, projekt č. 10305: „Informační kampaň na téma WHO 5 klíčů k bezpečnému stravování, hygiena při manipulaci s potravinami a zdravá výživa“