Potravní otravy

Otravy z jídla

Může nás otrávit kdokoli a cokoli. Dokonce i jídlo.

 plisnak-u-hrnce

Otravy z jídla mají na svědomí nejčastěji bakterie, plísně a jedovaté houby, které produkují toxiny (jedy). Nebezpečné pro nás jsou i některé chemické látky, které se mohou dostat do potravin z životního prostředí, v průběhu výroby, skladování a přepravy potravin, nebo v nich vznikají během kuchyňského zpracování (např. při smažení).

Číst dál...

Ministerstvo zemědělství logo
ÚZEI
Ministerstvo zdravotnictví logo

Webová stránka je realizována v rámci plnění dotačního programu MZ ČR „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví 2013“, projekt č. 10305: „Informační kampaň na téma WHO 5 klíčů k bezpečnému stravování, hygiena při manipulaci s potravinami a zdravá výživa“