Nádory a výživa

Výživou proti rakovině

O vlivu výživy na vznik zhoubných nádorů.

pohar brokolicovy
 
Zhoubný nádor u nás během života postihne asi každého třetího člověka. Nádorová onemocnění mají různé příčiny (např. dědičnost, výživové faktory včetně obezity, kouření, pití alkoholu, nízkou pohybovou aktivitu, infekční choroby, pracovní expozici a mnohé další). Udává se, že správnou výživou by bylo možné zabránit vzniku až 35 % zhoubných nádorů.

Číst dál...

Hlavní zásady ochrany před nádory spojené s výživou

Hlavní zásady ochrany před zhoubnými nádory spojené s přípravou a konzumací stravy.

Shrňme si hlavní zásady ochrany před zhoubnými nádory, na které bychom myslet nejen při konzumaci potravin a nápojů, ale také při plánování jídelníčku, nakupování, skladování potravin a jejich přípravě:  

 

Číst dál...

Ministerstvo zemědělství logo
ÚZEI
Ministerstvo zdravotnictví logo

Webová stránka je realizována v rámci plnění dotačního programu MZ ČR „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví 2013“, projekt č. 10305: „Informační kampaň na téma WHO 5 klíčů k bezpečnému stravování, hygiena při manipulaci s potravinami a zdravá výživa“