Zajištění bezpečnosti potravin

Kontrola od vidlí až po vidličku

O tom, jak a kým je v naší zemi kontrolována kvalita a nezávadnost potravin od sklizení surovin z pole až po jídlo na talíři.

kure-na-taliri

Bezpečnost potravin v celém výrobním řetězci, od sklizení surovin z pole až po jídlo na talíři, u nás zajišťuje a koordinuje Ministerstvo zemědělství ČR, konkrétně Úřad pro potraviny – Odbor bezpečnosti potravin.

Číst dál...

Kde a jak reklamovat závadné potraviny?

Kde a jak vyřídit reklamaci potravin. mouka

Závadné výrobky mohou v České republice reklamovat osoby starší 18 let nebo zákonní zástupci nezletilých osob.

Číst dál...

Které potraviny můžeme reklamovat?

O podmínkách reklamace potravin - které máme právo reklamovat?

vanocka-plisen

Reklamovat můžete jakoukoli potravinu nebo nápoj, ke které máte doklad o zaplacení a která je nějak závadná.

Číst dál...

Informační centrum bezpečnosti potravin

Úkolem Informačního centra bezpečnosti potravin (ICBP) je získávat a třídit dostupné informace z oblasti bezpečnosti potravin, zajišťovat jejich tok k příslušným institucím, zajišťovat osvětu a organizovat vzdělávací akce pro spotřebitele.

Číst dál...

Ministerstvo zemědělství logo
ÚZEI
Ministerstvo zdravotnictví logo

Webová stránka je realizována v rámci plnění dotačního programu MZ ČR „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví 2013“, projekt č. 10305: „Informační kampaň na téma WHO 5 klíčů k bezpečnému stravování, hygiena při manipulaci s potravinami a zdravá výživa“