• Home
  • O nás
  • Živiny a voda
    • Trávicí soustava
    • Tuky a cholesterol
    • Bílkoviny
    • Sacharidy a vláknina
    • Minerální látky a stopové prvky
    • Vitaminy a antioxidanty
    • Doplňky stravy
    • Voda a pitný režim
    • Energie ve stravě
  • Výživová doporučení
    • Principy správné výživy
    • Zdravý talíř
    • Výživa dětí
    • Výživa těhotných žen
    • Význam a podpora kojení
    • Výživa seniorů
    • Alternativní výživa
    • Hodnocení stavu výživy
    • Pohybová aktivita
  • Výživa a nemoci
    • Obezita
    • Cukrovka
    • Ateroskleróza
    • Nádory a výživa
    • Podvýživa
    • Poruchy příjmu potravy
    • Osteoporóza
    • Křivice
    • Zubní kaz
    • Potravní alergie
    • Nesnášenlivosti potravin
    • Poškození způsobená alkoholem
    • Zácpa a průjem
  • Nákazy a otravy
    • Potravní nákazy
      • bakteriální
      • parazitární
      • virové        
    • Prevence nákaz
      • v domácnosti
      • ve škole
      • na dětských táborech
      • při cestování
    • Potravní otravy
      • mikrobiální
      • otravy houbami
      • plísně a mykotoxiny
    • Toxické látky v potravinách
  • Bezpečnost potravin
    • Potraviny rostlinného původu
      • obiloviny     
      • luštěniny    
      • ovoce       
      • rostlinné tuky a oleje
      • zelenina
      • sůl, koření a pochutiny
      • cukr
    • Potraviny živočišného původu
      • maso, ryby, drůbež
      • mléko a mléčné výrobky
      • med           
      • vejce          
      • živočišné tuky
    • Zajištění bezpečnosti potravin
    • Jak nakupovat potraviny
    • Správné skladování potravin
    • Kulinární úpravy potravin

  1. Home
  2. Pro učitele

Stáhni si

Pro učitele

ingový Příručka pro učitele k e-learningovému kurzu "Výživa ve výchově ke zdraví".

E-learningový kurz pro SŠ

  • Příručka pro učitele k e-learningovému kurzu Výživa ve výchově ke zdraví (aktualizované vydání)

 

Výukový program pro pedagogy 2. stupně ZŠ

  • Výukový program "Výživa ve výchově ke zdraví" - aktualizovaná verze 2018

Interaktivní publikace

  • Interaktivní leták Informačního centra bezpečnosti potravin
  • Interaktivní učebnice Výživa ve výchově ke zdraví pro 6. a 7. ročník ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
  • Interaktivní učebnice Výživa ve výchově ke zdraví pro 8. a 9. ročník ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií

.Znalostní testy pro žáky 2. stupně ZŠ:

Učebnice a pracovní listy pro 2. stupeň základních škol

  • Výživa ve výchově ke zdraví - Učebnice pro 6. a 7. ročník základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
  • Pracovní listy k učebnici Výživa ve výchově ke zdraví pro 6. a 7. ročník základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
  • Řešení úloh pracovních listů k učebnici Výživa ve výchově ke zdraví pro 6. a 7. ročník ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií 
  • Metodická příručka k učebnici Výživa ve výchově ke zdraví pro 6. a 7. ročník základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií 
  • Výživa ve výchově ke zdraví - Učebnice pro 8. a 9. ročník základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
  • Pracovní listy k učebnici Výživa ve výchově ke zdraví pro 8. a 9. ročník základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií

 

Znalostní testy pro žáky 2. stupně ZŠ:

  • Soubor znalostních testů pro žáky ZŠ k výukovému programu Výživa ve výchově ke zdraví (2016)
  • CD se znalostními testy webu viscojis.cz/teens

.

Pracovní sešity pro žáky 2. stupně ZŠ:

  • Výživa ve výchově ke zdraví - Pracovní sešit pro žáky 6. a 7. tříd ZŠ
  • Výživa ve výchově ke zdraví - Pracovní sešit pro žáky 8. a 9. tříd ZŠ

 

Pracovní sešity a Soubor znalostních testů k výukovému programu Výživa ve výchově ke zdraví v tištěné podobě je možné zdarma objednat v omezeném množství (max. 15 ks) na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., případně osobně vyzvednout na adrese ÚZEI, Slezská 7, 120 56 Praha 2.

.

Pracovní sešity pro žáky 1. stupně ZŠ

  • Jíme zdravě a s chutí - Pracovní sešit pro žáky 1. – 3. ročníků ZŠ
  • Jíme zdravě a s chutí - Pracovní sešit pro žáky 4. a 5. ročníků ZŠ
  • Řešení úloh k pracovnímu sešitu Jíme zdravě a s chutí pro žáky 4. a 5. ročníků ZŠ

 

Zdravý talíř pro náctileté:

  • Zdravý talíř pro náctileté (barevný)
  • Zdravý talíř pro náctileté (černobílý)
  • Zdravý talíř pro náctileté letáček 1
  • Zdravý talíř pro náctileté letáček 2

 .

Publikace/letáky na téma potraviny, výživa a zdraví

  • Kontaminace ryb z volných vod. Příručka pro rybáře
  • Zdravě po šedesátce
  • Pesticidy. Použití, přínosy, rizika
  • Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030
  • Akční plán realizace Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030
  • Moderní biotechnologie v kostce. Výzkum a zemědělská praxe
  • Vítejte ve světě potravin aneb Chytrý průvodce údaji o potravinách
  • Výživa a zdraví
  • Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin
  • Označování potravin. Infografiky
  • Bezpečnost geneticky modifikovaných potravin a krmiv
  • GMO bez obalu
  • Označování potravin – průvodce pro spotřebitele
  • Prevence onemocnění z potravin
  • Zeptejte se, na co chcete …
  • Průvodce světem potravin
  • Rady pro nakupování potravin
  • Jak číst etikety potravin?
  • Správné uchovávání potravin a pokrmů v chladničce
  • Pět klíčů k bezpečnému stravování
  • Pět klíčů k bezpečnému stravování - pro děti
  • Značení GDA na obalech potravin, Navigace ve světě živin a kalorií

 

 Pexesa

  • Pexeso Ovoce a zelenina
  • Pexeso Víš, co jíš?
  • Pexeso Zdravé potraviny
  • Pexeso Školní mléko
  • Pexeso Víš, co jíš? Živiny

 

Omalovánky

  • Přijede k nám návštěva (omalovánky k textům písní výukového programu pro děti)
  • Připravujeme oběd (maxiomalovánka)
  • Jedeme na výlet (maxiomalovánka)
  • Školní den (maxiomalovánka)
  • Omalovánky Víš, co jíš?

 

 

Stáhni si

  • Pro učitele
  • Pro učitele
  • Aplikace do mobilních telefonů
  • Pro žáky
  • Pro žáky
  • Pro I. st. ZŠ
  • Do interaktivních tabulí

Nejčtenější

  • Co dokáže syrovátka?
  • Jak se stravovat při atopickém ekzému
  • Význam bílkovin ve výživě člověka
  • Znáte amarant - svaté zrno?
  • Nežádoucí reakce na mléko
  • Rostlinné tuky a oleje
  • Znovuobjevená potravina - jáhly
  • Jak bojovat se zácpou
  • Exotické ovoce známé, neznámé I.
  • Trápí Vás potravinové alergie?

Navštivte také

  • www.bezpecnostpotravin.cz
  • www.viscojis.cz
  • BEZPEČNOST POTRAVIN A-Z
  • DATABÁZE SLOŽENÍ POTRAVIN
  • PUBLIKACE
  • VIDEA
  • INFOGRAFIKY

Kontakty

Ministerstvo zemědělství
Těšnov 65/17
Praha 1, 110 00

info@mze.cz
+420 221 811 111
+420 221 812 425

  • Home
  • O nás